3. oktober 2022
Tekststørrelse
Kontrast
ETTERSPURTE SENIORER: Godt voksne ledere med lang erfaring er attraktive når bedrifter har behov for ledervikarer. Illustrasjonsfoto: Shutterstock.

Leier ut ledervikarer:

Stor etterspørsel etter erfarne seniorer

Høy alder er ingen hemsko for en leder. Snarere tvert om. Det mener Sverre Holen, som i 15 år har leid ut erfarne og godt voksne ledere under mottoet: Skal du ha ting gjort effektivt – gå til dem som har gjort det før.

 
FOTO: NHO Service

Jobbforalle-bloggen:

Et annet blikk på ting

Over 80 prosent med diagnosen aspergers ender utenfor arbeidslivet. Jørgen og Martin er åpenbart sterke eksempler på det motsatte, skriver Baard Fiksdal.

FORENKLING OG OPPRYDNING: – Enklere tiltak og større forutsigbarhet må til om man skal få til et inkluderende arbeidsliv, sier Steinar J. Olsen.

Jobbforalle-bloggen:

Ressurser på avveie

Vi vet at samfunnsansvar lønner seg både for bedriften, mennesket og samfunnet. Inkluderende arbeidsliv er intet unntak, skriver Steinar J. Olsen i Stormberg.

JFA-3-2016

Internasjonale Drammen:

Næringslivsledere vil ha flere innvandrere i jobb

17 år gammel kom Mehdi Karimi til Norge som flyktning fra Afghanistan. Under flukten holdt han på å drukne. I Norge meldte han seg på svømmekurs, og i dag er han vikar som livredder på Drammensbadet. Nå håper han på fast jobb gjennom Internasjonale Drammen.

Loveleen Rihel Brenna

Jobbforalle-bloggen:

Språkbevissthet - når mangfold er den nye normalen

Skal sårbare grupper bli en styrke i det norske samfunnet, må vi akseptere og benytte oss av mangfoldet, skriver Loveleen Rihel Brenna i Seema AS.

GJENSIDIG SYMPATI: – Når jeg er ferdig på skolen vil jeg synge Ja, vi elsker for klassen min, og skrive en bok om afghanske kvinner, sier en takknemlig Shahzadeh. Her sammen med prosjektleder Toril Sundal Leirset (til venstre), og avdelingsleder Monica Fjerdingen.

Nytenkning i Levanger:

Får flyktningkvinner inn i arbeidslivet

I Levanger kombinerer de introduksjonsprogrammet for flyktninger, norskopplæring og fagopplæring. Slik finner flyktninger med liten eller ingen utdanning fra hjemlandet sin plass i det lokale arbeidslivet.

GJENSIDIG NYTTE: En grunntanke bak mentorprogrammet er at det skal være til nytte for begge parter. – Du har gitt meg andre perspektiver enn det jeg får gjennom kolleger og venner, sier mentor Morten Vabe til Seyran Khalili.

Mentorprogram til gjensidig nytte

Mentorprogrammet VS Humentor skal styrke mangfoldet i norske bedrifter gjennom å matche unge kvinner med flerkulturell bakgrunn med erfarne mentorer i næringslivet. Det har ført til inspirerende møter mellom Seyran Khalili og Morten Vabe. – Vi har begge lært mye, fastslår de.

OPERASJONSSENTRAL: Nav må fungere som operasjonssentral for inkluderingsvillige arbeidsgivere som ikke har tid og krefter til å gå runden hos statlige etater med rare forkortelser, men som er villig til å bidra til økt integrering for store grupper, skriver Inger Lise Blyverket i Virke i dette blogginnlegget.

jobbforalle-bloggen:

NAV må bli en operasjonssentral

Bedrifter vil helt sikkert være dyktige til å få flyktninger i jobb. Men de må møte et NAV som kan være «ei dør inn» for inkluderingsvillige arbeidsgivere, skriver Lise Blyverket i hovedorganisasjonen Virke i jobbforalle-bloggen.

VIL JOBBE: «For å komme på jobb må gutten stå opp klokka fem hver morgen og skifte buss flere ganger. Jeg var sikker på at han ville nøle med å takke ja, forteller Ruben. Men det er ingen nøling. Gutten tar jobben. Tvert.»

jobbforalle-bloggen:

Å ville gjøre noe med livet sitt

Gutten er rusfri og vil tilbake til arbeidslivet. Han er utdannet rørlegger. Er det noen som tør satse på en slik kar? En som drømmer om å få seg jobb og et nytt liv?

SER IKKE MULIGHETENE: – Mange arbeidsgivere henger seg opp i fysiske begrensninger i stedet for å se mulighetene. Det skjer selv om de er på jakt etter de gode hodene, ikke de raskeste bena, sier Øyvind Arum, som selv er rullestolbruker.

Traineeprogram for funksjonshemmede:

– En døråpner inn i arbeidslivet

Øyvind Arum var med i det første traineeprogrammet for funksjonshemmede i staten for åtte år siden. – For meg ble det en døråpner, sier han. I høst startet et nytt program med 18 traineer i ulike statlige virksomheter.

Levert av CustomPublish AS