29. januar 2023
Tekststørrelse
Kontrast
FIKK DRØMMEJOBBEN: Tore Olsen fikk jobben som vaktmester.
Werner Juvik

FIKK DRØMMEJOBBEN: Tore Olsen fikk jobben som vaktmester.

Tore fikk drømmejobben:

– En av de bedre julegavene jeg har fått

En alvorlig trafikkulykke sendte trailersjåfør Tore Olsen ut i langtidssykemelding med et ønske om å aldri havne bak rattet igjen. Takket være Nav Heimdal fikk Tore ønsket oppfylt med fast jobb som vaktmester i desember 2015.

Saksbehandlere i Nav, brukere og arbeidsgivere er svært positive til forsøket med at Nav tar tilbake oppgaven med å få brukere ut i jobb, ifølge Arbeidsforskningsinstituttet (Afi). Mindre ventetid for brukerne, og mer individuelt tilpasset bistand, er stikkord i Afis delrapport om «Kjerneoppgaver i Nav».

Da Nav ble opprettet, var det å hjelpe folk ut i arbeid en kjerneoppgave. Disse oppgavene har i stor grad blitt satt ut til arbeidsmarkedsbedrifter. Fem Nav-kontor gjennomfører et treårig forsøk med å ta tilbake disse oppgavene. Velferd har besøkt Nav Heimdal.

På Clarion Hotel & Congress i Trondheim møter vi Tore Olsen som nå er i full stilling som vaktmester takket være bistand fra forsøksavdelingen hos Nav Heimdal. Olsen hadde jobbet hele livet som trailersjåfør. En alvorlig trafikkulykke slo ham av banen. Han ble langvarig sykmeldt, og var bestemt på en ting: Han skulle ikke tilbake bak rattet.

Raskt ut i praksis

Saksbehandleren hans hos Nav Heimdal foreslo at de to skulle ta et møte med Torkel Dahle fra den nyopprettede avdelingen Utvidet avklaring og oppfølging. I samtalen sa Tore Olsen at han mente han kunne passe til en jobb med praktisk arbeid. Kanskje en vaktmesterjobb? Denne trekantsamtalen la grunnlaget for videre innsats.

– Jeg var litt bekymret. Det kan være vanskelig å finne vaktmesterstillinger på full tid, sier Torkel Dahle.
Men han kjente til at Clarion hadde stilt seg positiv tidligere, og tok en telefon.

– Torkel sa at det nok ville gå noen uker før han fikk napp. Men to-tre dager etter samtalen var det opprettet kontakt med hotellet for å diskutere arbeidspraksis, sier Tore Olsen.

Arbeidsgiver

– Tore gled inn i miljøet fra dag én, sier hotel & passion manager Trine Steinsbø Egelie, som har arbeidsgiveransvar for blant andre vaktmestrene i hotellet. Men det var ingen ledige vaktmesterstillinger på hotellet. Det eneste han kunne håpe på var å bli tilkallingsvikar. Men Tore Olsen ønsket seg full jobb.

Han jobbet på hotellet og mottok arbeidsavklaringspenger i om lag et år, til han fikk et vikariat i en 80 prosent stilling. Da begynte han å motta lønn fra Clarion.

– Jeg visste at den dagen jeg gikk ut døra her, ville bli en tung dag. Jeg trives så godt, sier Olsen.

Les hele reportasjen i Velferd 2-2016. Klikk her for digital utgave.

blog comments powered by Disqus

Bestill abonnement på Velferd      Kjøp elektronisk utgave
| Mer
Levert av CustomPublish AS